Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Szemérmetes kitartottak

2017. szeptember 28. - Toadwart66

ooetf3pprdomasec_jminq_r.jpg

A derék és kevésbé derék kormánypárti képviselők igazán beszuszakolhattak volna már valahova egy olyasféle törvénycikkelyt, miszerint ha valami pernahajder kérdésekkel zaklatja őket vagy szimpatizánsaikat, arra elegendő legyen az a válasz, hogy:

– Csak azér', mer', hogy csak! Pontosabban mondva, vagyis. Izé! Menjenek már innen másfelé tájékozódni!

Ebből végre mindenki számára világossá válna az, hogy senkinek semmi köze sincs azokhoz a dolgokhoz, amelyek közpénzekkel, vagyonosodásokkal, monopóliumokkal, diszkrét harácsolással, meg ezekhez hasonló intim dolgokkal kapcsolatosak. Arra is gondosan ügyelni kellene, hogy az említett honanyáknak és honatyáknak, valamint hűséges elvbarátaiknak az időjárással kapcsolatban minden nap legyen egyéni, de egységes, központi véleményük. Amolyan határozott és világos ideológia mentén húzódó. Vagy sötét, ha éppen úgy alakul a nemzetközi helyzet, és a migránsok elkezdik befelé hordani a hótorlaszokat a lezárt határszakaszokon keresztül.

Ha valahol akadna valami ilyesféle regula, abban az esetben nem kellene magyarázatot adni olyan arcátlanságokra, mint például arra, hogy a Médiatanács mi a fenének ad oda mindent Andy Vajnának, amire őméltósága enyhén ráutaló magatartást tesz.

Ez, a kormány által összetákolt, igencsak szemérmes államvédelmi hatóság pofátlanul ezt írta magáról a honlapján:

„A Médiatanács elsődleges feladata, hogy biztosítsa a demokratikus nyilvánosság működését a médiában, megteremtse és fenntartsa a közönség és a médiumok érdekei közti egészséges egyensúlyt, és egyúttal korrekt szakmai partnere legyen a piaci szereplőknek, szakmai szervezeteknek.”

Miről beszél ez az „ember”? Illetve a fenti mondatok vajon mire vonatkoznak? Vagy tán csak úgy kibiggyesztették maguknak, mint az úttörők tizenkét pontját? Ez a jóravaló testület a valóságban kitől és mitől független? A BBC-től? A Botswanai Állami Közlekedési Felügyelettől? A Canterbury érsekségtől? Oscar Wilde összegyűjtött elbeszéléseitől? Milyen pénzekből tengetik példamutató életüket? Csak azér', mer', hogy csak!

Mindenki előtt egészen világos, de büszkén letagadott tény az, hogy ki finanszírozza a leginkább közutálatnak örvendő állami szervezetet, a CÖF-öt. Minden jel szerint vagy a Bill & Melinda Gates Foundation, vagy a FIDESZ. Minek ilyen hiábavalóságokra elpazarolni az adófizetők pénzét, azaz az önkéntes felajánlókét? Csak azér', mer', hogy csak!

Rákay Philip az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, esztétika szakon végzett. Nagy cucc! Ezek szerint elég gyatrán mehetett neki a matek meg a kémia a gimnáziumban. Ezzel a magas végzetséggel manapság nagyrészt csak a közmunka és az éhanhalás között lehet választani, nem mindenféle zsíros állásokat és megbízásokat nyerni, majd jó alaposan feltankolva, sikeres üzletembert játszani. A HVG-nek írt hisztérikus hangvételű levele arra utal, ő maga is tökéletesen tisztában van a NER-ben betöltött kínos szerepével. Most vadul próbálja levakargatni magáról az évek során bőségesen rárakódott szennyeződést. Valójában ő csupán azért lett elsöprően sikeres a hazai üzleti életben, mivel bölcs kommunikációs tanácsokat osztogat mindenfelé amerre csak megfordul. Teszi mindezt nagyrészt társadalmi munkában. Itt áll előttünk egy megvilágosodott, marketinges Gautama Buddha. Meg csak azér', mer', hogy csak! Aki mást állít az bizony „gyilkos balos hagyományokat” ápol és vissza szeretné állítani a Tanácsköztársaságot. Rákay Valami ezzel szemben mértékadó „jobboldali értelmiségi”, aki még azzal sincs tisztában, hogy a „bolsi” szó többséget jelent, csak kedvesen becézgetve, és ezt jelenleg ő, meg a hasonszőrű pajtásai képviselik. Izé! Ez az, ami igazán kínos, nem ám a pofára esés dologidőben egy sűrűn lakott településen. Kitartottnak lenni nem bűn, de nem is elévülhetetlen érdem. Rákay polgártárs ezek szerint simán ostoba semmiképen sem lehet, csak rendkívüli módon kifinomult lélek, akit rettenetesen felzaklatnak „a bornírt marhaságok”. Azt mindenképpen az enyhén szolid főtanácsnok javára lehet írni, hogy a Chewbacca-védelmet tökéletesen elsajátította. Egy éles elméjű, de szemérmetes esztétatától ez el is várható. 

Szintén a Chewbacca-védelmet vetette be Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, amikor Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő szégyenletes módon azt próbálta megtudakolni tőle, mire szórta el Hegedűs Zsuzsa a milliós nagyságrendű reprezentációs költségeit és csinált-e valami értelmeset is autókázás közben. Dömötör államtitkárnak mindössze arra futotta az erejéből, hogy erre kinyögje magából, „a miniszterelnöki megbízottaknak van reprezentációs keretük”. Meglehetősen frappáns válasz, de nem derül ki belőle, hogy Hegedűs méltóságos asszony hányadik helyezést ért el a Budapest–Bamako-ralin, hányszor járt karaoke-bárban és ott mi szépeket adott elő. Az sem tudható, vajon a miniszterelnök hátrányos helyzetűekkel foglalkozó megbízottja kihívta-e Koningin Beatrix der Nederlandent egy kemény bowling-mérkőzésre, és ennek során vajon sikerült-e legyőznie a holland királynőt. A ravaszul feltett kérdés nem arra vonatkozott, hogy jár-e Hegedűs szociológusnak a milliós zsold, hanem arra, hogy mihez kezdett vele.

Ezt a cáfolhatatlan és kivédhetetlen „csak”-érvelést Selmeczi Gabriella valamikor már élesben is tesztelte. Az önkéntes szenátorasszony ezzel nagy sikert aratott, főleg alaposan meggazdagodott, zselés hajú esztéták körében. Érdemes lenne tehát a későbbiekben erre alapozni a kormány kommunikációját.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr7912908274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása